HTML

Forradalom

Forradalmat! Csatlakozz!!!

Friss topikok

Linkblog

A tolvajokat lelövik ugye?

2008.03.29. 00:01 Monthy

Van rá magyar szó is: felelősség. Csak azt nem értem, hogy minek, ugyanis sosem alkalmazzuk.

Tud valaki mondani olyan közéleti személyiséget aki elismerte volna a hibáját és vállalva a felelősséget önként büntettette magát vagy neadjisten lemondott?

Nem átlagon felüli a memóriám, de én alig. Nógrádi miniszter anno egy szörnyű  - sofőrje okozta - baleset után lemondott, illetve Gusztos képviselő egyszer befizette a gyorshajtásos büntetését.

A politikusok, színészek vagy bármilyen más közéleti szereplő többsége viszont törvényen felül álló kasztban él. Sastól Zuschlagon át a rendőrre támadó fideszesig. Elloptam pár milliót, na és?! A többiek nem ezt teszik?! Törvényt sértettem, és nem vállalom a következményeket?! Na és, a más vállalná?! Rossz döntéseket hoztam ami milliárdokba kerül az államnak. Na és, mit fáj az neked, te vagy talán az állam?!

Sajnos igen, az ország egy olyan közösség, amit az ott lakók alkotnak, az állam pedig ennek a közösségnek a végrehajtó szerve.

Az általánosban a Petrával mindig kivételezett a tanító néni. Ez nem volt jó sem a Petrának – mert mindenki megutálta - de legfőképpen a többieknek. Egy nyolcéves gyerektől nem elvárható hogy erre rájöjjön. Az ország vezetőitől viszont igen.

Szólj hozzá!

Címkék: politikus zuschlag sas felelősség

A bejegyzés trackback címe:

https://forradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr82401480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása