HTML

Forradalom

Forradalmat! Csatlakozz!!!

Friss topikok

Linkblog

Ne beszéljünk ZÖLDségeket

2008.03.29. 10:26 Monthy

Szép házban lakom és autóm is van. Szeretek vásárolni az Auchanban. Ezekhez nekem jogom van. Ha amerikába költöznék, ott is az amerikai álomra törekednék, saját ház, autó, miegymás érezni akarnám a munkám gyümölcsét. Ahogyan többmilliárdan a földön Európában, Kínában, Indiában vagy Ausztráliában.

Az időjárás mindig is változott, mit kell pánikolni ha egyszer egy nyáron két fokkal több van?! Az sem érdekel hogy irtják az őserdőket tudomisénhol vagy kihalt a Dodó meg az amerikai vadgalamb. Ne mondja senki hogy ez pont az én rajtam múlik.

A baj az, hogy ha véletlenül a környezetvédőknek igaza van, akkor mire a többség is eszmél, már baszhatjuk. Már a mi életünk is sokkal nehezebb lesz az állandó aszályok és árvizek miatt (kevesebb eső esik ami esik meg egyszerre) az emelkedő és lassan visszafordíthatatlan spirálba csavarodó hőmérséklet miatt (a melegtől olvadnak a jégsapkák amik így nem verik vissza a fényt még melegebb lesz). Egyre kevesebb állat és növényfaj dacol majd az emberiséggel, már lassan nem láthatunk a vadonban igazi vadállatokat, a természetet felváltja az ember építette szintetikus világ. A gyerekeinknek meg lehet, hogy már ez sem jut.

Kis közösségekben mindez sokkal látványosabb és egyszerűbb, ott a hülye is felfogja, hogy nem illik a szomszéd kertjébe lerakni a szemetet. A Föld bolygón viszont él vagy hatmilliárd ember, és egy fecske tényleg nem csinál nyarat.

Szerintem itt az a kérdés, hogy az előrelátó valaki, mikor sikerül felfogni hogy közösen lehet csak tenni, de tenni muszáj más alternatíva nincs. Ez mindenkinek önző érdeke, hogy ne kapjon gutaütést nyáron az 50 fokban, hogy legyen mit ennie mert nem tette tönkre a mezőgazdaságot a szélsőséges időjárás. Az idősebb generáció más rendszerben nőtt fel, ők úgysem értik meg, így dupla a felelősség a fiatalokon.

1: Kemény kormányközi összefogás kel – Kyoto fontosságát végre kezdik egyre többen felismerni, de Kyoto semmit sem ér az Usa (a világ fészkébe legnagyobbat szaró állam) és Kína (ahol már most eljutottak arra a szintre hogy Pekingben a szmog miatt nem látni a napot napközben sem és a kínaiak többségének még nincs is autója) nélkül.

2: Egyenként is tennünk kell: Ne járjunk mindenhova autóval, cseréljük le a villanykörtéinket energiatakarékosra, stb.

Különben baszhatjuk, és az a gond hogy mindannyian, azok is akik betartották ezeket a játékszabályokat és azok is akik nem. Fel kéne már nőni, mielőtt késő lesz.

1 komment

Címkék: klimavaltozas kornyezetvedelem kyoto globalizacio zoldek

A bejegyzés trackback címe:

https://forradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr57401686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hollywood_milano 2008.04.06. 22:37:41

"Csak miután az utolsó fát is kivágták, az utolsó folyót is beszennyezték, az utolsó halat is kifogták, akkor fogják csak az emberek észrevenni, hogy a pénzt nem lehet megenni."
süti beállítások módosítása